Nakon što je ministar zdravlja Dario Nakić tijekom nedavnog gostovanja u programu jedne televizije izjavio da novca za nove projekte jednostavno nema i pri tome izrijekom spomenuo sisačku bolnicu kao primjer takvog projekta, reagirao je i Sisačko- moslavački župan Ivo Žinić.

Ministar je ustvrdio da ne može svaka županija imati novu bolnicu te da je sisačka nova bolnica projekt za čiju izgradnju trenutno nema novca. S izrečenim se ne slaže župan Sisačko-moslavačke županije, Ivo Žinić, koji je uvjeren kako nova bolnica u Sisku ima svoju budućnost:

 

 

Žinić je pojasnio i zašto bi se u sisačku bolnicu trebalo nastaviti ulagati:

 

 

Župan je najavio kako će na skorašnjem sastanku s ministrom čvrsto zastupati interese zdravstva Sisačko- moslavačke županije. U skladu s time, predložit će da pulmološki odjel u Petrinji postane Specijalna bolnica za plućne bolesti.

Na najave ministra o vraćanju bolnica županijama, Žinić je rekao da je Sisačko- moslavačka županija voljna preuzeti sisačku bolnicu u svoju nadležnost, ali pod jednim uvjetom:

 

 

„Vjerujem da će ministar, nakon što sasluša naše stavove, promijeniti mišljenje o odustajanju od izgradnje nove sisačke bolnice“, zaključio je Žinić.

Odustaje li se od izgradnje nove sisačke bolnice? Ministar tvrdi da nema novca, župan oštro protiv!
5.00(1 glas)
Komentara(0)

Napišite komentar