Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Petrinja

O ljudskim pravima i demokratskom društvu već od vrtićke dobi

U Petrinji 5. regionalma smotra projekata iz područja NPOOLJP-a

U Petrinji 5. regionalma smotra projekata iz područja NPOOLJP-a

Odgoj i obrazovanje za ljudska prava i demokratsko društvo počinje već od vrtićke dobi.

Svjedoči tomu i  5.regionalna smotra projekata iz područja Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko društvo koja se danas održava u Hrvatskom domu u Petrinji.

 

P1130785

 

Jedna od koordinatorica ove regionale smotre na kojoj sudjeluju predstavnici vrtića iz triju županija – Karlovačke, Zagrebačke i Sisačko-moslavačke  je Gordana Pećirko.

 

P1130764

 

 

Andrea Silić, viša savjetnica iz Agencije za odgoj i obrazovanje u Zagrebu – za područje Republike Hrvatske i koordinatorica projekata iz građanskog odgoja i općenito za provođenje Nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo, o ovoj smotri kaže:

 

P1130766

 

 

Na današnjoj smotri u Petrinji, sudionicima su predstavljeni kriteriji za vrednovanje projekata koji se bave životno važnim pitanjima vezanim uz prava djeteta,ali i primjeri dobrih projekata koji neki od vrtića već implementiraju u svojoj praksi.Cilj ovih projekata je aktivno uključiti djecu, odgajatelje i roditelje u poboljšanje kvalitete života djeteta u ustanovi i široj zajednici.

 

 

Sudionike smotre, pozdravio je i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović, istaknuvši kako je jedan od prioriteta Grada Petrinje postati „gradom prijateljem djece“, stvaranjem boljih uvjeta za njihov život.

 

P1130781

 

 

Za vrtićke mališane, njihove roditelje i odgajatelje najavio je i jednu dobru vijest:

 

 

Inače, domaćin 5.regionalne smotre projekata iz područja nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko društvo je Dječji vrtić Petrinjčica.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.