Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Kutinski školarci posjetili Županiju

Župan ugostio učenike 3.razreda Osnovne škole Mate Lovraka

Župan ugostio učenike 3.razreda Osnovne škole Mate Lovraka

Sjedište Sisačko-moslavačke županije u Sisku danas su posjetiti učenici trećeg razreda Osnovne škole Mate Lovraka iz Kutine.Dobrodošlicu im je poželio župan Ivo Žinić koji ih je upoznao s radom Županije.

 

 

Županija, informirao je župan svoje goste, ima stotinjak zaposlenika.

 

 

„Između ostalog, mi se brinemo i o vašoj školi,o plaćama vašim učiteljicama, vašim školskim klupama, vašoj prehrani“, rekao je Žinić.

Nakon što je župan njima predstavio županijsku upravu, mali gosti su svog domaćina upoznali sa svojim zavičajem – prekrasnom Moslavinom kojom se ponose.Pohvalili su se prirodnim ljepotama Lonjskog polja i Moslavačke gore i njezinim obroncima bogatim vinogradima .

 

P1140093

 

Uslijedilo je međusobno propitivanje znanja iz zemljopisa,a nekim pitanjima, poput onog koliko u našoj županiji ima naselja, zatekli su i odrasle.”Pretreslo”se znanje i o gradovima i općinama:

 

 

Uz pitanja iz zemjlopisa, župan je strpljivo odgovarao i na brojna druga pitanja – od toga kako su nastale županije,tko je napravio grb naše županije, po čemu je naša županija poznata, kako je dobila ime i još puno toga.

 

P1140097

 

Susret je završio –slatko – košarom slatkiša kojom su župan i njegovi suradnici počastili svoje goste – učenike trećeg razreda Osnovne škole Mate Lovraka iz Kutine.

 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.