Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Hrvatski vatrogasci dolaze u posjet Europskom parlamentu

Marijana Petir će u EP ugostiti predsjedništvo HVZ i predsjedništvo VZ SMŽ

Marijana Petir će u EP ugostiti predsjedništvo HVZ i predsjedništvo VZ SMŽ

U subotu 12. ožujka 2016. godine održana je 63. redovna skupština DVD-a Mustafina Klada kojoj su prisustvovali brojni uzvanici: članica DVD-a Mustafina Klada i hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir, načelnik HVZ-a, član predsjedništva HVZ-a i operativno tehničkog stožera Željko Popović, izaslanik gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića i predsjednik VZ grada Zagreba Zlatko Križanić, tajnik VZŽ sisačko-moslavačke Vlado Brlečić, zamjenica župana SMŽ Anita Sinjeri Ibrišević, direktor turističke zajednice SMŽ Željko Lenart, direktor Elektre Križ Dubravko Balaško, predstavnici općinske vlasti načelnik Dražen Pavlović i predsjednik vijeća Vjekoslav Kamenšćak, predsjednik VZO-a Velika Ludina Branko Moguljak, predstavnici tvrtke Tehnoservis iz Siska te brojni drugi gosti i uzvanici te članovi preko 20 prijateljskih društava iz 7 vatrogasnih zajednica.

Članovima DVD-a su dodijeljene godišnjice za 10, 20 i 30 godina uspješnog rada, dodijeljene su diplome za vatrogasno usavršavanje te zahvalnice za donacije namještaja i računalne opreme i to Erste banci i Erste Asset Managementu te Elektri Križ za elektro-radove izvršene na vatrogasno-seljačkom domu. Predsjednik DVD-a Mustafina Klada Franjo Petir izvijestio je prisutne o aktivnostima koje su provodili u proteklih godinu dana kao i o planovima za naredno razdoblje, a najsvečanijim trenutkom ocijenio je primanje novih mladih članova u DVD Mustafina Klada – čak 10 mališana u dobi od 6 do 12 godina službeno su postali vatrogasci, istaknuvši da oni predstavljaju budućnost DVD-a. „Vatrogastvo je stil života, uči se od malih nogu i duboko je utkano u tradiciju hrvatskog naroda“, rekla je zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir koja je ujedno primila i spomenicu povodom 20 godina rada u DVD-u Mustafina Klada. Zahvalila je vatrogascima na njihovom dobrovoljnom radu i vremenu te trudu koji ulažu u spašavanje ljudi i imovine.


Petir EPP


Okupljene je pozdravio načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popović čestitajući DVD-u Mustafina Klada na njihovom višegodišnjem radu te trudu koji posvećuju mladim ljudima kako bi ih uključili u vatrogastvo. Posebno joj je zahvalio zastupnici Petir na njenom ustrajnom zalaganju za hrvatsko vatrogastvo te što je povodom 140. godišnjice HVZ-a te blagdana sv. Florijana pozvala u posjet Bruxellesu predsjedništvo HVZ-a i predsjedništvo VZ Sisačko-moslavačke županije koje će ugostiti u Europskom parlamentu. Pohvalio je rad DVD-a Mustafina Klada a tim se je pohvalama pridružio i osobni izaslanik gradonačelnika grada Zagreba i predsjednik VZ Grada Zagreba Zlatko Križanić koji je najavio donaciju vatrogasnog vozila DVD-u Mustafina Klada.

U ime Sisačko-moslavačke županije zamjenica župana Anita Sinjeri Ibrišević čestitala je DVD-u Mustafina Klada na njihovom radu te je istaknula važnu ulogu vatrogastva u koju se je ona osobno uvjerila posvjedočivši kako su ove godine i njoj vatrogasci pomagali te pravovremenom reakcijom spriječili požar u njenoj kući. Preko 200 vatrogasaca koji su nazočili ovoj skupštini složni su u ocjeni da je DVD Mustafina Klada uspješno društvo koje ima budućnost jer posebnu brigu vodi o mladim ljudima u čije okupljanje posebne napore ulažu predsjednik i zapovjednik društva koji su od svih gostiju redom primali čestitke na radu.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.