Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

SMŽ

Hrvatska Kostajnica dobila dva nova komunalna vozila!

Župan je obišao i sanirano odlagalište otpada Rosulje

Župan je obišao i sanirano odlagalište otpada Rosulje

Sisačko- moslavački župan Ivo Žinić danas je gradonačelniku Hrvatske Kostajnice uručio dva nova komunalna vozila. Vrijednost jednog višenamjenskog vozila i jednog klasičnog kamiona smećara je 3 milijuna i 172 tisuće kuna od čega je Fond za energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša financirao 2 milijuna i 17 tisuća kuna.

„Vozilo koje se dosad koristilo za potrebe čišćenja grada staro je oko 9 godina, a na njegove je popravke Grad godišnje trošio skoro 100 tisuća kuna. Zato je ovo hvalevrijedna investicija koja će omogućiti da naš grad bude još čišći i uredniji“, siguran je gradonačelnik Hrvatske Kostajnice Tomislav Paunović:

 

 

P1130800

 

Kvalitetnu suradnju kakvu imaju Grad Hrvatska Kostajnica i Fond za energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša trebalo bi proširiti i na ostale gradove i općine Siačko- moslavačke županije. Zadovoljstvo suradnjom s Fondom istaknuo je i župan Ivo Žinić naglasivši da se ta suradnja ne odnosi samo na pitanje zbrinjavanja otpada:

 

 

P1130815

 

Jedna od općina koja je pokazala interes za sudjelovanjem u projektu zajedničkog gospodarenje otpadom je Općina Donji Kukuruzari, a ukoliko se nastavi rad na tom projektu, Županija će pomoći koliko bude mogla, nastavio je Žinić.

Hrvatska Kostajnica odnedavno se može pohvaliti i saniranim odlagalištem otpada Rosulje koje je financirano od strane Fonda u 100-postotnom iznosu. Koristima koje će svi ovi projekti donijeti građanima Hrvatske Kostajnice svjestan je i direktor Fonda za energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša, Sven Mueller:

 

 

P1130805

 

Na projektu saniranja odlagališta otpada Rosulje radilo se od 2005. godine kada je izrađena studija utjecaja na okoliš. U međuvremenu je izvađeno 57 tisuća kubika otpada te je listopadu 2015. godine saniranje dovršeno, a preostaje još hortikulturalno uređenje prostora.

 

P1130812

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.