Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Organizacijske promjene radi poboljšanja poslovanja

Praksa socijalnog dijaloga

Praksa socijalnog dijaloga

O informaciji o 80 otkaza koji se planiraju od 1.veljače iduće godine reagirala je i INA. “Nastavno na posljednje medijske objave u kojima su iznesene tvrdnje g. Predraga Sekulića, željeli bismo naglasiti kako su organizacijske promjene u Rafineriji nafte Sisak predložene s ciljem poboljšanja poslovanja Rafinerije u pogledu troškovne i proizvodne učinkovitosti. U tom smislu, blisko povezane aktivnosti bile bi grupirane u jednu organizaciju jedinicu, dok bi određene pozicije bile ukinute, a na određenim pozicijama smanjen broj izvršitelja u skladu s poslovnim potrebama. Prijedlog navedenih organizacijskih promjena poslan je na savjetovanje Radničkom vijeću  sukladno zakonskoj obvezi i Ininoj praksi socijalnog dijaloga, a koja je u ovom slučaju zanemarena od strane g. Sekulića kroz komuniciranje putem medija umjesto izravno s Poslodavcem.

Međutim, važnije pitanje na koje INA u ovom slučaju želi reagirati su neutemeljene tvrdnje g. Sekulića o tzv. sigurnosnim prijetnjama koje dolaze iz Rafinerije nafte Sisak. S obzirom na to da je sigurnosno poslovanje Inina dužnost i prioritet u svim segmentima djelatnosti i da su operacije i proizvodni procesi u sisačkoj rafineriji u skladu s regulativom i standardima u području zaštite zdravlja, sigurnosti i okoliša, kao i najboljim praksama u industriji. INA najoštrije osuđuje širenje ovakvih neutemeljenih informacija kao iznimno neodgovorno i neetično te učinjeno s isključivo jednim ciljem, a to je zastrašivanje zaposlenika Ine, građana Siska i opće javnosti.

INA ostaje predana daljnjim unapređenjima u svim segmentima poslovanja, što u slučaju organizacijskih promjena u rafinerijama znači promjenu sustava obavljanja i podjele posla, a što će rezultirati jednostavnijim operacijama i time većom učinkovitošću. Pri tome, sigurnost radnika i proizvodnih procesa ostaje prioritet za Inu.”, stoji u priopćenju iz INA d.d.

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.