Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Svjetska molitvena inicijativa “40 dana za život” u Sisku

Svjetska molitvena inicijativa „40 dana za život“ treću godinu za redom održava se u Sisku

Svjetska molitvena inicijativa „40 dana za život“ treću godinu za redom održava se u Sisku

Svjetska molitvena inicijativa „40 dana za život“ treću godinu za redom održava se u Sisku od srijede 23. rujna do nedjelje 1. studenoga. Svakoga radnog dana od 15.30 do 18.30 sati, te vikendom od 12.30 do 18.30 sati za nerođenu djecu molit će se ispred sisačke Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“.

Tom prigodom misno slavlje na nakanu za uspjeh inicijative predvodio je u ponedjeljak 21. rujna u sisačkoj katedrali biskup Vlado Košić u zajedništvu s kancelarom Biskupije mons. Markom Cvitkušićem i vikarom katedralne župe vlč. Mariom Šagoljom.



Na početku homilije biskup je pozdravio sve okupljene, a posebno članove inicijative „40. dana za život“. „Drago mi je da u njoj vidimo mlade koji su spremni preuzeti dežurstva pred našom sisačkom bolnicom, a s porukom protiv abortusa za život. To je već višegodišnja inicijativa koja se širi Hrvatskom i Bogu hvala ima plodova, kako svjedoče i članovi inicijative s našeg područja. Oni su doživjeli da su u protekle dvije godine pomogli spasiti dva života, dva nerođena djeteta. Daj Bože da bude što više takvih primjera, a za to se možemo svi mi moliti i svi uključiti“, rekao je biskup te pozvao sve vjernike Sisačke biskupije da ovih 40 dana, kao u svojevrsnoj Korizmi, mole i poste na nakanu za život i prestanak ubijanja nevine djece.



U nastavku biskup je upozorio kako je Bog darivatelj života i kako čovjek nema pravo ubiti nerođeno dijete, kao što nema pravo ubiti ni ono rođeno, jer je život dar od Boga. „Kad je majka Terezija primila Nobelovu nagradu za mir tada je održala govor u kojem je govorila protiv abortusa. Rekla je kako neće biti mira među narodima ako se ne prestane ubijati nerođenu djecu jer ona nisu ništa kriva, a to i mi moramo znati. U našoj Domovini gdje imamo tako malo rođene djece i gdje smo, može se reći, narod koji izumire, još više je potrebna molitva na tu nakanu da se svako začeto dijete rodi. Zato je potrebno širiti istinu o tome i podupirati sve one koji se bore za život, a kako bi bilo budućnosti i naše Crkve i našega naroda“, zaključio je biskup.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.