Budimo povezani

Hej, tražiš nešto?

Ostalo

Svjetski dan psa, najboljeg čovjekovog prijatelja

Svim ljubiteljima pasa – sretan Dan pasa!

Svim ljubiteljima pasa – sretan Dan pasa!

Neslužbeni Dan pasa se, prema ideji Colleen Paige, od 2004. obilježava 26. kolovoza, s ciljem poticanja na bolju brigu o čovjekovom najboljem prijatelju i podizanja svijesti o tome koliko psi mogu biti vrijedni u čovjekovom životu.

Psi su vjerni prijatelji i pratioci, pomoćnici slijepima i djeci s invaliditetom, pomažu policiji, vatrogascima i vojsci u njihovoj brizi za sigurnost svih nas… njihova vrijednost u društvu je neizmjerna, a današnji dan služi kao podsjetnik i mogućnost da im izrazimo zahvalnost.



Na ovaj datum također se trebamo prisjetiti da nema mjesta pravljenju razlika među rasama, rasnim psima i ‘miješancima’, jer svi oni jednako doprinose kvaliteti čovjekovog života i trebaju našu brigu i ljubav.

Milijuni pasa na svijetu u ovom trenutku su žrtve nasilja nad životinjama, napušteni i izbačeni na ulicu, ostavljeni bez potrebne brige. Stoga, pomozimo onima među njima koji su nam najbliži – pomozimo lokalnom azilu, nahranimo ponekog uličnog psa, udomimo ga ili makar pomazimo u prolazu. To ne košta puno, a donosi obostrano dobro.


 

Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

Više vijesti

Copyright © 2024 RSMinfo.hr Sva prava pridržana.