Sporazum o korištenju poticajnih sredstava iz proračuna Grada Kutine potpisali su poduzetnici i obrtnici koji su se prijavili na natječaj iz četiri mjere Grada Kutine za poticanje razvoja gospodarstva.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ove godine uvedene poticajne mjere potpore kutinskim poduzetnicima donijele su u prvih 9 mjeseci ohrabrujuće rezultate. Otvoreno je 26 novih radnih mjesta kroz samozapošljavanje i zapošljavanje. Kroz 54 zahtjeva za poticaje kroz mjere poticanja razvoja gospodarstva kutinskim obrtnicima, malim i srednjim poduzećima isplaćeno je 508 tisuća kn.

„Ovo je naš zajednički uspjeh.“, rekao je gradonačelnik Kutine Andrija Rudić zahvaljujući poduzetnicima na inicijativi i suradnji.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • Izuzetno sam sretan što mogu reći da imamo poduzetnike koji imaju potrebu doći u Grad i razgovarati o suradnji. Sretni smo što možemo poduprijeti poduzetnike. Ove godine uveli smo četiri nove poticajne mjere. Za poduzetnike smo otvorili Razvojnu agenciju i nadam se da će poduzetnici surađivati sa razvojnom agencijom što više, jer Kutina se mora otvoriti europskim sredstvima, jer europska budućnost, je europska sadašnjost. Od prošle godine Hrvatska je članica EU i otvore su nam velike mogućnosti za financiranje našeg zajedničkog razvoja.

Poticajne mjere Grada Kutine za razvoj gospodarstva u iznosu su od 5 tisuća do 50 tisuća kn. Osim novčane vrijednosti poticaji imaju i drugu vrijednost, rekao je Stjepan Šmit, vlasnik i drektor Šmit Electronica koji je zahvalio u ime svih potpisnika.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • Zahvaljujem u ime svih nas koji smo dobili potpore od Grada. Naravno da nam svim ovo znači u materijalnom smislu, ali i kao potpora da Grad cijeni nas koji se trudimo, nas koji zapošljavamo, koji idemo ka očuvanju tradicije i razvoju turizma u Gradu. U svakom slučaju ovo predstavlja dodatni poticaj svima nama da i dalje ustrajemo kao što smo i do sada radili da i u narednim godinama tako radimo.

 

Poticaji za razvoj gospodarstva osobito su dobro došli građanima koji su se odvažili i pokrenuli novi posao. Ana Tintor na Gojlu pokreće proizvodnju peleta od piljevine i slame.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

-To je dobar poticaj da se trudimo, da ne posustanemo, da zaposlimo još nekoga. Nadam se da će i ubuduće biti ovakvih potpora. Ja sam na početku poslovnog puta i ovo mi zaista puno znači.

 

Od četiri mjere poticaja Grada Kutine za razvoj gospodarstva najviše je zanimanja izazvala mjera poticanja novih investicija kojom Grad pomaže u nabavi i opremanju radi podizanja konkurentnosti. Za ovu mjeru stiglo je 39 prijava, a isplaćena su 22 zahtjeva u ukupnom iznosu 203 tisuće kn.

Za mjeru poticanja zapošljavanja i samozapošljavanja stigle su 32 prijave. Isplaćeno je 190 tisuća kn za subvencioniranje 26 novih radnih mjesta.

Za 5 od 9 prijavljenih projekata za unapređenje turističke ponude Kutine isplaćeno je 100 tisuća kn.

Gradonačelnik Kutine Andrija Rudićistaknuo je kako je ovaj novac dobro ulaganje u budućnost te je rezultat proaktivnog pristupa poduzetnicima i njihovog uključivanja u stvaranje novih poticaja.

Grad Kutina je ove godine, u odnosu na 2013., za sto posto povećao iznos poticaja za gospodarstvo. U gradskom proračunu prošle je godine bio 1 mil. kn, sada je 2 mil. kn. Jedan dio tog novca ide za izravne poticaje, drugi za potpore preko potpornih institucija. Nadam se da ćemo zajednički i dalje raditi za dobrobit naše Kutine.

 

Poticajne mjere potpore kutinskim poduzetnicima
0.00(0 glasova)
Komentara(0)