„Umjesto socijalnog dijaloga imamo  diktat socijaldemokrata“, rekao je na danas održanoj tiskovnoj konferenciji tajnik SSKH Radovan Tadej.

Igrice, podmetanja, malo ovako, malo onako…tako govori Samostalni sindikat radnika u komunalnim i srodnim djelatnostima dok se pita zašto još uvijek gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček s predstavnicima ovog sindikata u trgovačkim društvima u vlasništvu Grada Siska  nije sjela za pregovarački stol. A pregovarati bi trebali o Kolektivnom ugovoru.

Nismo otirač da se s nama brišu noge.

U lipnju je gradonačelnica Siska prijedlog za pregovaranje o Kolektivnom ugovoru ocijenila kao medijski pritisak sindikata na poslodavca i napisala u dopisu „kada Grad Sisak kao poslodavac procjeni trenutak u kojem će imati bolju financijsku podlogu pristupit će se kolektivnom pregovaranju na dobrobit svih radnika, a tome se nadamo uskoro.“

Tko zna bili do „uskoro“ došlo da 24. rujna ove godine već spomenuti sindikat nije poslao najavu pokretanja industrijske akcije.Danas stiže dopis iz Grada Siska kojim se sindikat obavještava kako će tijekom listopada biti održan prvi u nizu sastanaka u svezi kolektivnog pregovaranja. Na brzinu sastavljen dopis, kako bi sindikatu u ruke došao prije današnje tiskovne konferencije, potvrđuje i gradonačelničin,kako su primjetili sindikati, „brzinski“ potpis.

Inače, Odluku o aktivnostima koje bi naposljetku ,ne dogovore li se partneri ,mogle završiti štrajkom donijeli su članovi sindikata svih trgovačkih društava u vlasništvu grada Siska osim Komunalca i Gradske tržnice. Povjerenica sindikata Komunalca Tihana Čubrilo tumači to kao strah radnika od gradske uprave, mogućeg smanjenja plaće ili čak otkaza.

„Diktat umjesto socijalnog dijaloga – štrajk sisačkih komunalaca?“
0.00(0 glasova)
Komentara(0)